Over ons

Oxerbrood is een initiatief om lekker brood te bakken van molensteen gemalen meel, zonder toevoegingen. Brood dat je doet denken aan je vakantie in Frankrijk of Italië en waar je moeilijk van kan afblijven. De ingrediënten worden van lokale leveranciers betrokken, zoveel mogelijk biologisch.

Wim bakt van woensdag tot en met zaterdag Oxerwit,- bruin,- en desem. Om 7:30 gaat de oven aan en om 9:00 uur gaat het brood in de oven. Na 40 minuten is het klaar! Wim is er in ieder geval tussen 8.30 en  11:00 uur en van 14:00 tot 17.00 uur zodat jij het verse brood bij de bakkerij kan ophalen.

Op vrijdag en zaterdag bakt Ingrid de specials. Variërend van stokbrood tot chocolade-abrikozen brood. Standaard in haar assortiment en elk weekend verkrijgbaar zijn de stokbroden, roggebrood, speltbrood, walnoot cranberry desembrood en focaccia. Daarnaast is elke zaterdag een extra weekend special: chocolade-abrikozenbrood, spek-kaas brood, uienstokbrood, hazelnoot-rozijnen of krentenbrood. Welke special er wordt gebakken kan je vinden op de Facebook pagina van Oxerbrood en op de bestel pagina Oxerbrood vanaf donderdag.

Alle specials zijn tussen half 12 en 14.00 uur verkrijgbaar.

Contactinformatie

telefoon: 06 46 62 45 95
email: bakker@oxerbrood.nl
adres: Oxerweg 22, Epse

oxerbrood0227

Over Wim Zegers

Ik heb als bedrijfseconoom gewerkt in de ICT en het bankwezen. Daarna heb ik me bezig gehouden als zelfstandig ondernemer met duurzame energie en elektrisch vervoer. Lekker en verantwoord eten vind ik belangrijk en ik hou van kleinschaligheid en duurzaamheid. Als oprechte francofiel voel ik me in Nederland wel eens tekort gedaan. Ik wil proberen om brood te maken dat een vakantiegevoel oproept: een brood met een uitgesproken smaak, een goede smaakvolle en knapperige korst en een smeuïge kruim om het dagelijks leven net even wat meer glans te geven.

Over Ingrid de Vries

Sinds 2017 ben ik betrokken bij Oxerbrood; ik bak de specials op vrijdag en zaterdag. Daarnaast werk ik voor een groene hogeschool in Velp als programma manager India en internationale relaties. Brood bakken is sinds we in Epse wonen en “aan huis” een B&B zijn gestart, een passie. Onze gasten genieten tijdens het ontbijt van het lekkere brood; zo ontzettend leuk!

Iets maken van simpele ingrediënten als bloem, meel, water, zout en (natuurlijke) gist vind ik een uitdaging en mooi om te doen. Als daar dan een lekker broodje uit komt ben ik super trots. Ik werk heel graag met desem omdat het erg lekker is maar gezonder voor de darmen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe recepten en probeer graag nieuwe broodjes uit.

Ingrid2

Route naar Oxerbrood