Onze producten

Alle producten worden van het begin tot het einde zelf gemaakt. We gebruiken geen mixen, halffabrikaten of kunstmatige toevoegingen (broodverbeteraars, conserveringsmiddelen). De ingrediënten zijn: een goede kwaliteit meel, water uit de kraan, gist of eigengemaakte desem en zeezout. Het deeg krijgt een lange rijs en wordt gebakken in een oven met een steenvloer. Dit levert een lekker knapperige korst op en een lekkere aromatische kruim.

Er zijn op dit moment drie soorten broden en op vrijdag en zaterdag bakken we de zg specials

Oxer-wit

Oxer wit wordt gemaakt van bloem, water en gist en zout. Eerst wordt een zogenaamde poolish (voordeeg) gemaakt. Na ongeveer twaalf uur wordt het deeg gekneed, volgt de bulkrijs en worden de broden gevormd. Ze rusten dan nog 8 tot tien uur in een koele omgeving voor ze de oven in gaan.

Wit brood poster WEB

Oxer-desem

In Oxer-desem wordt in plaats van gist gebruik gemaakt van desem (zuurdesem, sauerteig, sourdough, levain) voor de fermentatie. Fermentatie, noodzakelijk voor het rijzen van het deeg, vindt plaats dankzij melkzuurbacteriën, azijnzuurbacteriën en gisten die in de desem cultuur aanwezig zijn. Het brood heeft een kenmerkende smaak en is beter houdbaar en verteerbaar dan broden die op basis van gist zijn gemaakt.

Bruin brood poster WEB

Specials

In het weekend (op vrijdag en zaterdag) bakt Ingrid de specials:  walnoot/cranberry desembrood, stokbrood, knapperige witte bolletjes en foccacia. Daarnaast bakt ze meestal een weekend extra special; een broodje op speciaal verzoek van een paar klanten of een nieuw broodje dat we graag zelf willen proberen. Bijvoorbeeld een fougasse, een krentebol of een chocolade/abrikozen broodje. Op deze website en op Facebook publiceren we de weekend extra broodjes die we het komende weekend gaan bakken.

Desem brood poster WEB

HET MEEL

Het meel wordt geleverd door Maalderij BOKKERS uit Olst (www.bokkersmolle.nl). Molenaar Bastiaan Bokkers betrekt zijn granen uit Belgie en maalt het zelf op ambachtelijke wijze Het huidige bedrijf is een voortzetting van het bedrijf dat sinds 1789 van vader op zoon is overgegaan.

Het biologische meel komt van de commandeursmolen in Mechelen:

fullsizeoutput_20b0